חיתוך השיש והאבן

בענף הבנייה לא מפסיקים להפתיע וכל הזמן עומדים עם היד על הדופק.
צרכי הקהל, הטעם הפופולארי וסגנונות העיצוב מתחדשים כל העת ואתם גם הטכנולוגיה והמכשירים שמשמים את בעלי המקצוע בתחום.

חידושים והפתעות

חיתוך השיש והאבן הוא דוגמה מצוינת לפעולות שבעבר היו מורכבות למדי אולם כיום בזכות פיתוחים טכנולוגיים נעשים בקלות רבה הרבה יותר.
בעזרת טכנולוגיות חדשות ניתן ליצור משטחי ענק של שיש או אבן ובמקביל לייצר אריחים בגדלי סטנדרטיים.

לקראת שיפוץ הבית הנה כמה הסברים שיעזרו לכם להחליט איך הייתם רוצים את השיש שלכם.
חיתוך השיש והאבן נעשה בעצם על ידי שתי טכנולוגיות מרכזיות. האחת היא טכנולוגיית חיתוך אריחים לריצוף וחיפוי למדרגות ואילו השנייה היא טכנולוגיית חיתוך פלטות.

שיש אבן קיסר מסדרת 6000 שגם 6134

התהליך

מומלץ לבצע זאת על ידי דבק בגוון המשטח כך שהראה של המשטח לא ייפגע.
לאחר מכן יש להמתין כעשרה ימים עד שבועיים לפני ביצוע הליטוש עצמו, שנעשה על ידי מכונה מיוחדת שמבוססת על שימוש ביהלומים.
יהלומים הם המחצב החזק ביותר בטבע ולכן ניתן בעזרתם לבצע ליטוש ראשוני שישיג מרקם אחיד לכל המשטח.
את הגימורים הסופיים ניתן לבצע בשלב הבא על ידי ליטוש עדין יותר בעזרת רשתות יהלומים.

אריחים

חיתוך האריחים נעשה על ידי שני סוגי מסורי דיסק שמשלימים זה את זה.
המסורים הגדולים הם מסורי דיסק אנכיים שבעזרתם מסמנים את המקום שבו יש לבצע את החיתוך ואילו המסורים הקטנים האופקיים מבצעים את פעולת הניתוק של השיש מהבלוק.
התוצאה שמתקבלת היא פסי שיש ואבן ברוחב אחיד.
בהמשך יקבע המפעל את אורכם של האריחים על פי סטנדרט קבוע מראש.

אבן קיסר דגם 5141 מסדרת 5000

פלטות

הטכנולוגיה השנייה היא כאמור חיתוך פלטות. כאן מתבצע החיתוך בעזרת מסורים עצומים.
כל מסור מכיל 40-80 להבים שבעזרת תנועתם על גליל הנעה הם חותכים את הבלוקים ליריעות עצומות שמגיעות לגדלים של 2- 4 מטרים כל אחת.
בדרך זו נוצרות פלטות ענקיות שטותם ניתן לחתוך לאחר מכן במפעלים לאריחי שיש במידות לא סטנדרטיות וגדולות במיוחד.
בנוסף, בשיטה זו ניתן כמובן לקבל משטחי שיש למטבחים, אמבטיות, פינות אוכל או לכל מטרה עיצובית או פונקציונאלית אחרת.

מחפש שיש למטבח עם אחריות לכל החיים? קבל הצעת מחיר